MeOlemme_DeG_coverYkseys tarkoittaa täydellistä elämää, joka on yhtenäinen ja jakamaton, aina läsnä. Kaikki elämä huolimatta erilaisista muodoistaan, on yhtä. Ego on erillisyyden harha, joka saa meidät uskomaan, että se mitä olemme sisältämme, eroaa siitä mitä on ulkopuolellamme.
Luulemme, että olemme erillämme muista ihmisistä. Ego on tapojen, pelkojen, tuomitsemisien ja ennakkoluulojen kehys, jota kutsumme persoonallisuudeksi tai luonteenpiirteiksi, jotka estävät meitä näkemästä todellisen itsemme.
Kun katsomme elämäämme, tulemme tietoiseksi siitä, että olemme yhtä. Oivallamme, että meidän ja maailman välillä ei ole erillisyyttä. Ihmiset, joita olemme elämämme aikana tavanneet, ovat olleet ainoastaan omaa projisointiamme, niin kuin mekin olemme heidän. Tuo heijastus on enemmän ja vähemmän osa meitä: meidän valoamme ja meidän varjoamme. Kun tuomitset jonkun, tuomitset itsesi. Kun vihaat jotakuta, vihaat itseäsi. Kun rakastat jotakuta, rakastat itseäsi (tämä on tärkein avain ykseyteen). Kukaan ei pysty milloinkaan pettämään, nöyryyttämään tai loukkaamaan sinua, jos et ole ensin itse pettänyt, nöyryyttänyt tai loukannut itseäsi.
Ajatuksemme ja tunteemme ovat voimakkaita ja pettämättömiä energiakenttiä, jotka vetävät puoleensa toisiaan täydentäviä energioita. Näin me luomme jokaisen hetken elämässämme. Muut ihmiset toimivat meidän peileinämme ollen joko hyviä tai pahoja, oikeassa tai väärässä, ja ovat siksi irrallaan kaikesta tuomitsemisesta; he vain heijastavat sitä mitä me heijastamme heihin. Myös se tuska, jonka nämä peilit meihin heijastavat on lahja, joka meidän tulisi hyväksyä kiitollisuudella rakkauden lahjana, joka antaa meille mahdollisuuden havaita ja kokea emotionaaliset haavamme ja eheytyä niistä.
Jos opimme peilaamaan muita ihmisiä ymmärtääksemme kuka todella olemme, alamme tulla syvästi tietoisiksi omista arvistamme ja rajoittuneista uskomuksistamme, joiden kautta olemme elämäämme luoneet. Jos esimerkiksi haavat ovat syntyneet hylkäämiskokemuksista, alamme luoda elämäämme ”kaikki jotka rakastavat minua, jättävät minut ennen pitkää”-uskomuksesta käsin, jolloin vedämme jatkuvasti puoleemme niitä ihmisiä ja tilanteita, jotka saavat meidät yhä uudelleen kokemaan hylkäämisen tunteita, kunnes me emme enää pelkää noita tunteita.
Ykseydessä ei ole uhreja eikä vainoajia, vaan ainoastaan rakkaus, joka on meissä jokaisessa sielussa tänne syntyessämme. Rakkaudessa rakkauden tähden.
Seuraavassa elämässä on sinun vuorosi kärsiä, kun heijastan sinuun kaikki pelkosi. Mutta samalla toimin sinulle myös herättäjänä, rakkauden välikappaleena. Muista, kun tuo aika tulee: mitä nopeammin muistat rakkauden siteen, sitä vähemmän sinun tarvitsee kokea kärsimystä.”
Ja kun tuo heijastus, jota peilaamme, on puhdistettu pelosta ja jokaisesta rajoittavasta uskomuksesta, me tulemme lopulta kokonaisiksi ja puhtaiksi valon peileiksi.

Tämä käännös on lahja lukijaltamme, joka luettuaan alkuperäisen englanninkielisen teoksemme otti meihin yhteyttä, ja pyysi saada kääntää kirjamme suomalaisten ihmisenkeleiden saataville omalla suomenkielellään. Deepthi, kiitos sydämemme pohjasta siitä rakkaudesta ja innoituksesta, jonka kirjamme sai käännöstyössäsi osakseen.

Our book is available (in digital format) in Finnish at Amazon Kindle, Barnes and Noble NOOK Books, and also on the Apple iBookstore

Advertisements